Wat is een EVC Traject?

EVC staat voor: Erkennen van Verworven Competenties. In een EVC traject wordt er in kaart gebracht wat uw kennis en vaardigheden zijn met betrekking tot een bepaald beroep. In ons geval de branches Mobiliteit (personen- zware bedrijfsauto’s en mobiele werktuigen) en Zorg & Welzijn (MBO en HBO (SKJ)). Het is niet van belang waar u die kennis en vaardigheden hebt opgedaan. Dit kan bijvoorbeeld zijn: op school, op het werk, een hobby of vrijwilligers werk. Uw kennis en vaardigheden kunnen overeenkomen met de kennis en vaardigheden bij een bepaalde kwalificatie (beroepsopleiding). Dit gebruiken wij dan als meetlat. Als het aantoonbaar is dat u belangrijke beroepshandelingen (werkprocessen) kunt uitvoeren dan wordt dat vastgelegd in een Ervaringscertificaat.

Waarom je ervaringscertificaat behalen bij EVC Professionals?

EVC Professionals, werkt met een team van ervaringsdeskundigen die zelf werkzaam zijn, of zijn geweest binnen de branche en/of het onderwijs en SKJ-gecertificeerd zijn. EVC Professionals is betrokken en begrijpt de cultuur waarbinnen haar kandidaten werkzaam zijn. Wij spreken de taal.
Moeten wij jou verder helpen? Neem dan vandaag nog contact op: 0641467690.

Vragen over EVC Trajecten

Wat is een EVC-traject?

Wat is een EVC-traject? Een EVC-traject (Erkenning van Verworven Competenties) is een procedure om je opgedane kennis en ervaring officieel te laten erkennen.

Waar kan ik een EVC-traject volgen?

Waar kan ik een EVC-traject volgen?Je kunt een EVC-traject volgen bij verschillende erkende EVC-aanbieders, zoals EVC Professionals.

Wat kan ik met een EVC certificaat?

Wat kan ik met een EVC certificaat? Met een EVC-certificaat kun je aantonen welke competenties en kwalificaties je bezit, wat voordelig kan zijn voor je loopbaan.

Wat kost een EVC-procedure?

Wat kost een EVC-procedure? De kosten van een EVC-procedure kunnen variëren. Neem contact op met EVC Professionals voor actuele prijzen.

Is EVC HBO?

Is EVC HBO? EVC kan op verschillende niveaus worden aangeboden, waaronder HBO. Het is belangrijk om dit na te gaan bij de specifieke EVC-aanbieder.

Is EVC een diploma?

Is EVC een diploma? Een EVC is geen diploma, maar een certificaat dat je competenties en kwalificaties erkent.

Hoe lang is een EVC certificaat geldig?

Hoe lang is een EVC certificaat geldig? De geldigheidsduur van een EVC-certificaat kan verschillen per aanbieder en situatie.

Kan je werken met een EVC certificaat?

Kan je werken met een EVC certificaat?Ja, een EVC-certificaat kan je helpen bij het vinden van een baan door aan te tonen welke competenties je bezit.

Hoelang duurt EVC-traject?

Hoelang duurt EVC-traject? De duur van een EVC-traject is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de complexiteit van het traject en de aanbieder.

Wat is de waarde van een EVC certificaat?

Wat is de waarde van een EVC certificaat? De waarde van een EVC-certificaat is afhankelijk van de erkenning door werkgevers en opleidingsinstituten.

Onze specialisaties

Mobiliteit

 

Je hebt ervaring in het werken aan diverse voertuigen en machines, waaronder personen- en bedrijfswagens, mobiele werktuigen, fietsen, en je hebt kennis van het vak autoschadeherstel/spuiten. Of je nu onderhoudsbeurten uitvoert, diagnoses stelt, reparaties doet of voertuigen spuit, jouw vaardigheden zijn van grote waarde.

Je hebt je beziggehouden met verschillende soorten onderhoud en reparaties, variërend van eenvoudige klussen tot complexe taken. Daarnaast is het stellen van diagnoses een essentieel onderdeel van je werk, ongeacht of je werkt aan auto’s, mobiele werktuigen of fietsen. Deze procedures zijn ontwikkeld voor een breed scala aan voertuigen en machines.

Of het nu gaat om een APK voor personen- of bedrijfswagens, het repareren en onderhouden van mobiele werktuigen, het technisch inzicht in fietsen, het kennisgebied van de VACO, of het vakmanschap van een autoschadeherstel/spuiter, met een EVC-traject kun je jouw ervaring en kennis officieel laten erkennen. Jouw ervaring is goud waard, laat die niet ongezien blijven!

Zorg & Welzijn

 

Als begeleider voor specifieke doelgroepen of als HBO Jeugd en Gezinsprofessional, heb je ervaring in het ondersteunen van mensen van alle leeftijden met complexe problematiek. Of je nu werkt aan de ontwikkeling van een individueel zorgplan, coördineert tussen verschillende zorgverleners, of gewoon er bent om te luisteren en te begeleiden, jouw vaardigheden zijn van onschatbare waarde.

In je werk heb je te maken met verschillende situaties, variërend van het bieden van basiszorg tot het omgaan met complexe en meervoudige problemen. Je benadering is altijd holistisch, waarbij je niet alleen naar de problemen kijkt, maar ook naar de mogelijkheden en potentie van de mensen die je begeleidt.

Of het nu gaat om het begeleiden van specifieke doelgroepen of het werken als een SKJ-geregistreerde Jeugd en Gezinsprofessional, met een EVC-traject kun je jouw ervaring en kennis officieel laten erkennen. Jouw ervaring is goud waard, het is tijd om dat te laten zien!

Wil jij weten of je in aanmerking komt?

Check het snel met onze quickscan