EVC procedure Autospuiter

Autospuiter niveau 2

Bij EVC Professionals begrijpen we de uitdagingen en vaardigheden die horen bij het vak van Autospuiter. Het vereist technische kennis, inzet voor veiligheid en milieu, en een hoge mate van vakmanschap en efficiëntie. Of je nu zelfstandig werkt of als onderdeel van een team, als Autospuiter heb je een scala aan competenties opgedaan. Deze variëren van het begrijpen van diverse ondergronden en laksystemen, het instellen van droogapparatuur, tot het correct gebruiken van verschillende gereedschappen en het toepassen van bedrijfs- en wettelijke procedures. Bij EVC Professionals erkennen we deze waardevolle ervaring en competenties. Ontvang erkenning voor je vaardigheden en verbeter je carrièrevooruitzichten door je aan te melden voor ons EVC-traject.

De volgende korte typering geldt zowel voor de autospuiter op niveau 2 als
op niveau 3 (eerste autospuiter). Daar waar sprake is van differentiatie tussen
deze twee niveaus, wordt dit expliciet aangegeven.
De autospuiter
is gekwalificeerd om individueel of in teamverband
werkzaamheden te verrichten op de spuitafdeling van een bedrijf (of afdeling
van een bedrijf) in de carrosseriebranche. Afhankelijk van de
bedrijfsomvang en de organisatie van de werkzaamheden, wordt de
au
tospuiter eveneens ingezet in het voorbewerkingstraject.
De werkzaamheden van de autospuiter bestaan uit het voorbewerken van
carrosserieonderdelen en het aanbrengen van lak(reparatie)systemen.
Daarbij stelt de autospuiter zelf de werkmethode vast of wo
rdt deze hem
aangereikt in de vorm van een werkinstructie of werkopdracht.
Daar waar het de eerste autospuiter betreft, stelt hij de diagnose (of wordt
daarbij betrokken) met betrekking tot de opdracht en de uit te voeren
werkzaamheden. Daarbij houdt de
eerste autospuiter rekening met en zicht
op de daarmee samenhangende (financiële) consequenties.
Daarnaast mengt de eerste autospuiter voor het aflakken van de ondergrond
de kleuren en stelt (tint) hij deze zonodig bij.
De werkzaamheden worden verricht i
n goed geoutilleerde werkplaatsen waar
in sommige gevallen ook de klant/opdrachtgever toegang toe heeft.
Tijdens het uitvoeren van de werkzaamheden speelt communicatie en
samenwerking een grote rol. Daar waar de autospuiter op niveau 2 zijn
werkzaamheden
uitvoert met behulp van de nodige ondersteuning van
leidinggevende en/of begeleider, dit kan eventueel de eerste autospuiter zijn,
is de eerste autospuiter (niveau 3) in staat om de werkzaamheden volledig
zelfstandig uit te voeren.
Na het aanbrengen van h
et lak(reparatie)systeem, maakt de autospuiter het
object klaar voor aflevering aan de klant/opdrachtgever of voor de volgende
schakel in het bedrijfsproces. De autospuiter maakt in verband met de
blootstelling aan bepaalde stoffen en het gebruik van bepaa
lde
gereedschappen (arbeidsmiddelen), tijdens de uitvoering van zijn
werkzaamheden bij een groot deel van de werkzaamheden gebruik van
persoonlijke beschermingsmiddelen.
De autospuiter heeft mogelijkheden om door te groeien naar de functie eerste
autospui
ter en vervolgens naar leidinggevende c.q. managementfuncties in
de autoschadebranche. Dit betreft bijvoorbeeld functies als chef spuiterij,
chef werkplaats, schademanager, bedrijfsleider etc.

Wil je weten of je in aanmerking komt voor dit traject?

Voor wie?

Als Autospuiter op niveau 2 bij EVC Professionals, erkennen we de essentiële vaardigheden en ervaring die je hebt opgedaan in de automobielbranche. Dit EVC-traject is specifiek ontworpen voor professionals zoals jij, die hun vaardigheden en ervaring hebben laten zien in belangrijke werkprocessen zoals:

Verantwoordelijkheid en zelfstandigheid
Je bent een zelfstandige professional die zowel individueel als in teamverband kan werken. Je bent verantwoordelijk geweest voor het vakkundig en correct uitvoeren van opdrachten, met een sterk bewustzijn van technische, veiligheids- en milieueisen.

Technische vaardigheden en vakkennis
Je hebt basiskennis van diverse ondergronden en laksystemen, en het instellen van droogapparatuur. Daarnaast heb je ervaring met het toepassen van diverse gereedschappen en apparatuur die relevant zijn voor het voorbewerken van ondergronden.

Als je je herkent in deze competenties en ervaring, dan is het tijd om je expertise officieel te laten erkennen. Bij EVC Professionals bieden we een uitgebreid EVC-traject dat aansluit bij jouw ervaring en vaardigheden als Autospuiter op niveau 2. Laat je ervaring valideren en geef je carrière een boost met het EVC-traject van EVC Professionals.

Procedure

Aanmelding en intake

Voordat het EVC-traject begint, vindt er een intakegesprek plaats. Tijdens dit gesprek leggen we het traject uit en bespreken we aan de hand van jouw werkervaring en loopbaandoelen of het traject zinvol en haalbaar is voor jou. We bepalen ook voor welke kwalificatie het traject zal gelden. Alle gemaakte afspraken worden schriftelijk vastgelegd en ondertekend. Aan het einde van de intake ontvang je de ondertekende EVC-overeenkomst.

Fase 1: Opbouw portfolio onder begeleiding

In deze fase ga je, onder begeleiding, jouw kennis en vaardigheden in kaart brengen. Dit doe je door bewijsstukken te verzamelen die jouw competenties aantonen. Denk hierbij aan diploma’s, certificaten, beroepsproducten, verslagen van werkzaamheden, foto’s, video’s en verslagen van beoordelingsgesprekken. Al deze bewijsstukken worden verzameld in een digitaal portfolio.

Fase 2: Beoordeling van het portfolio

Een beoordelaar zal jouw verzamelde bewijsstukken beoordelen en jouw kennis en vaardigheden vergelijken met de eisen die gelden voor de betreffende kwalificatie. Er wordt ook een tweede beoordelingsinstrument toegepast, zoals een werkplekbezoek, een praktijkbeoordeling of een gesprek over het portfolio. Op deze manier krijgt de beoordelaar een grondig beeld van jouw competenties.

Fase 3: Eindgesprek en ondertekening Ervaringscertificaat

In deze laatste fase volgt een eindgesprek waarin de resultaten van de beoordeling worden besproken. Als de uitkomst positief is, ontvang je jouw Ervaringscertificaat, dat de erkenning van jouw verworven competenties formeel bevestigt. Dit certificaat wordt ondertekend door de beoordelaar en de verantwoordelijke instantie.

We zijn er om jou te ondersteunen tijdens dit traject en kijken uit naar jouw deelname aan dit waardevolle proces van professionele erkenning.

Kosten en subsidie

Voor meer informatie over de kosten of eventuele subsidies ga naar:

 

Maximale ontzorging

Als ervaringsdeskundige snappen wij heel goed dat het aangaan van een studie, training of EVC-procedure tijd gaat kosten. Wij zullen dit zoveel mogelijk bij jullie wegnemen waardoor je kunt focussen of de processen waar het uiteindelijk omdraait. Hierdoor zal de doorlooptijd verkort worden en wordt je minimaal belast met de druk die dit met zich mee kan brengen. De begeleiding tijdens de EVC-procedure zal hiervoor zorgen.

Meld je direct aan de deze procedure

Wacht niet langer en meld je direct aan voor de ze procedure. Als je toch eerst wilt weten of je in aanmerking komt, doe dan de quickscan.

 

Ben jij klaar voor de volgende stap?

Weet je het al, jij wilt verder en komt in aanmerking?

De voordelen van EVC Professionals

Wij gaan uit van maximale ontzorging en halen het maximale uit jouw ervaringen en competenties.

Bij EVC Professionals staan we voor een persoonlijke benadering, maximale ontzorging en professionele ondersteuning bij het uitschrijven van je onderzoek en portfolio. Onze diensten zijn ontworpen om jouw unieke ervaringen en competenties te erkennen en te certificeren. Hieronder volgt een korte uitleg over wat deze drie kernprincipes in de praktijk betekenen voor jou.

Persoonlijke begeleiding

Bij EVC Professionals geloven we in de kracht van persoonlijke begeleiding.

Ieder individu heeft unieke ervaringen en competenties, en daarom verdien jij een persoonlijke aanpak. Onze ervaren assesoren staan klaar om je bij elke stap van het EVC-traject te ondersteunen. We luisteren naar je, leren je kennen en stellen een traject op maat samen dat perfect aansluit bij jouw behoeften en ambities..

Onderzoek & portfolio

Een belangrijk onderdeel van het EVC-traject is het uitschrijven van je onderzoek en het samenstellen van je portfolio.

Dit kan een uitdagend proces zijn, maar bij EVC Professionals hoef je je geen zorgen te maken. Onze begeleiders helpen je bij het verzamelen en documenteren van bewijs van je vaardigheden en ervaringen, zodat jouw portfolio je competenties op de best mogelijke manier weerspiegelt.

Het totaalplaatje dat telt

Bij EVC Professionals kijken we niet alleen naar je werkervaring en competenties die specifiek zijn voor een bepaalde baan of functie. We kijken naar het totale plaatje.

Dat betekent dat we ook de waarde zien in jouw unieke talenten en vaardigheden die misschien niet direct gelinkt zijn aan een specifieke functie. Iedereen heeft iets bijzonders te bieden, en we vinden het belangrijk om dit te erkennen en te waarderen. Ons doel is om een volledig beeld te krijgen van wie jij bent en wat je kunt, zodat we je op de best mogelijke manier kunnen ondersteunen in jouw EVC-traject.

Wil je eerst meer informatie?

Je kan ons bellen via: +31 641467690 of je vult het contact formulier in en dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met je op.