EVC Procedures Mobiliteit

Wat betekent dat nou, EVC? Het staat voor ‘Erkenning van Verworven Competenties’. Het is een manier om te laten zien wat jij allemaal kan, ook al heb je geen diploma voor die vaardigheden. Je kunt hierbij denken aan alles wat je hebt geleerd op het werk, maar ook tijdens vrijwilligerswerk of door zelfstudie.

In de mobiliteitssector verandert er veel en snel. We hebben het dan over alle banen die met vervoer te maken hebben, van monteur tot bestuurder en alles daartussenin. Door EVC kunnen we goed zien wat jij kan en wat je nog moet leren. Het helpt jou om te laten zien wat je waard bent, en het helpt bedrijven om te zien wat jij in huis hebt.

Of je nu net begint met werken, al jaren in het vak zit, of misschien wel een compleet andere baan zoekt, EVC kan je helpen. Het is een manier om te blijven leren en groeien. We nodigen je uit om meer te ontdekken over EVC en hoe het jou kan helpen in je carrière.

Onze specialisaties binnen de Mobiliteit

Personen- en bedrijfswagens

 

Je hebt ervaring in het repareren en onderhouden van personenauto’s en het stellen van diagnoses. Vaak gaat het om standaard onderhoudsbeurten en eenvoudige tot complexe reparaties. Daarnaast is het stellen van diagnoses één van de werkzaamheden binnen de werkplaats. De procedures zijn ontwikkeld voor personen- en bedrijfsauto’s. APK 1 & APK2

Mobiele werktuigen

 

Mobiele werktuigen, staaltjes van techniek. Als allround monteur mobiele werktuigen weet je alles van dit soort machines en zorg jij dat deze machines zonder storing werken. Met het EVC-certificaat kun je de stap naar het worden van APK-keurmeester 3 gaan verwezenlijken.

VACO

 

VACO is de bedrijfstakorganisatie voor de banden- en wielenbranche in Nederland. We behartigen de belangen van honderden banden- en wielenbedrijven uit de gehele bedrijfskolom.

Fietstechniek

 

Je hebt ervaring in het repareren en onderhouden van fietsen, en in het opsporen van problemen. Meestal houd je je bezig met standaard onderhoudsbeurten en reparaties die variëren van eenvoudig tot complex. Daarnaast is het stellen van diagnoses een belangrijk deel van je werk in de werkplaats. Deze procedures zijn ontwikkeld voor allerlei soorten fietsen, van alledaagse stadsfietsen tot gespecialiseerde racefietsen en e-bikes. Met een EVC-traject kun je laten zien dat je de vaardigheden en kennis bezit om als officiële Fietstechnicus te werken. Je ervaring en kennis zijn goud waard, en het wordt tijd om dat te laten zien!

Autoschadeherstel/spuiter

 

Je hebt al heel wat ervaring in het vak van autoschadeherstel/spuiten, van het voorbereiden en schuren tot het mengen van kleuren en het spuiten van auto’s. Of je nu kleine schades herstelt, hele voertuigen spuit, of werkt aan het perfect afwerken van details, jouw vaardigheden zijn superbelangrijk. Met een EVC-traject kan je jouw ervaring en kennis officieel laten erkennen. Zo kun je laten zien dat je de vaardigheden en kennis bezit om als erkende Autospuiter te werken. Jouw ervaring is goud waard, laat die niet ongezien blijven!