EVC procedure Fietstechnicus

Fietstechnicus niveau 2

De fietstechnicus werkt in de winkel en de werkplaats van een fietsbedrijf. Hij maakt fietsen afleveringsklaar en voert onderhoudswerkzaamheden en eenvoudige reparaties uit. Hij werkt volgens een van tevoren vastgestelde aanpak. Daarnaast is hij verantwoordelijk voor het goed en binnen de tijd uitvoeren van de opdrachten, die hij van een collega of leidinggevende krijgt. Hij schat zelf in wanneer hij de hulp van een collega nodig heeft en legt verantwoording af aan zijn leidinggevende. Bij standaardwerkzaamheden voert hij zelfcontrole uit.

Bij EVC Professionals erkennen we de veelzijdige expertise die het vak van Fietsenmaker op niveau 2 vereist. Dit vak draait om technisch inzicht, nauwkeurigheid, en een passie voor fietsen en mobiliteit. Als Fietsenmaker ben je vaak de ruggengraat van de lokale gemeenschap, het leveren van onberispelijke reparaties en onderhoud aan een verscheidenheid van fietsen.

Je vaardigheden variëren van het diagnosticeren en oplossen van mechanische problemen, het vakkundig vervangen van onderdelen, tot het aanbieden van advies aan klanten over het onderhoud van hun fiets. Daarnaast heb je ook kennis van de nieuwste technologieën in de fietsindustrie, zoals elektrische fietsen en geavanceerde versnellingssystemen.

Bij EVC Professionals waarderen we deze unieke vaardigheden en ervaring. Wij kunnen je helpen om je competenties officieel te laten erkennen en zo je carrièrekansen te verbeteren. Meld je aan voor ons EVC-traject en geef je carrière als Fietsenmaker een boost.

Wil je weten of je in aanmerking komt voor dit traject?

Voor wie?

Als Fietsenmaker op niveau 2 erkennen we bij EVC Professionals de breedte en diepte van vaardigheden en ervaringen die je hebt verworven in de fietsbranche. Ons EVC-traject is speciaal ontworpen voor professionals zoals jij, die hun uitgebreide vaardigheden en ervaring hebben getoond in belangrijke werkgebieden zoals:

Verantwoordelijkheid en zelfstandigheid Je hebt bewezen een zelfstandige professional te zijn, die zowel op eigen initiatief als in teamverband kan werken. Je hebt verantwoordelijkheid genomen voor het vakkundig en correct uitvoeren van taken, met een goed inzicht in technische specificaties en veiligheidsnormen.

Technische vaardigheden en vakkennis Je beschikt over grondige kennis van diverse soorten fietsen en hun mechanieken, en hebt de vaardigheid om op de juiste manier onderdelen te vervangen en onderhoud uit te voeren. Daarnaast heb je ervaring met het toepassen van diverse gereedschappen en apparatuur die essentieel zijn voor het repareren en onderhouden van fietsen.

Als deze competenties en ervaringen jou beschrijven, dan is het nu het perfecte moment om je expertise officieel te laten erkennen. Bij EVC Professionals bieden we een uitgebreid EVC-traject dat aansluit bij jouw ervaring en vaardigheden als Fietsenmaker op niveau 2. Laat je ervaring valideren en stimuleer je carrière met het EVC-traject van EVC Professionals.

Procedure

Aanmelding en intake

Voordat het EVC-traject begint, vindt er een intakegesprek plaats. Tijdens dit gesprek leggen we het traject uit en bespreken we aan de hand van jouw werkervaring en loopbaandoelen of het traject zinvol en haalbaar is voor jou. We bepalen ook voor welke kwalificatie het traject zal gelden. Alle gemaakte afspraken worden schriftelijk vastgelegd en ondertekend. Aan het einde van de intake ontvang je de ondertekende EVC-overeenkomst.

Fase 1: Opbouw portfolio onder begeleiding

In deze fase ga je, onder begeleiding, jouw kennis en vaardigheden in kaart brengen. Dit doe je door bewijsstukken te verzamelen die jouw competenties aantonen. Denk hierbij aan diploma’s, certificaten, beroepsproducten, verslagen van werkzaamheden, foto’s, video’s en verslagen van beoordelingsgesprekken. Al deze bewijsstukken worden verzameld in een digitaal portfolio.

Fase 2: Beoordeling van het portfolio

Een beoordelaar zal jouw verzamelde bewijsstukken beoordelen en jouw kennis en vaardigheden vergelijken met de eisen die gelden voor de betreffende kwalificatie. Er wordt ook een tweede beoordelingsinstrument toegepast, zoals een werkplekbezoek, een praktijkbeoordeling of een gesprek over het portfolio. Op deze manier krijgt de beoordelaar een grondig beeld van jouw competenties.

Fase 3: Eindgesprek en ondertekening Ervaringscertificaat

In deze laatste fase volgt een eindgesprek waarin de resultaten van de beoordeling worden besproken. Als de uitkomst positief is, ontvang je jouw Ervaringscertificaat, dat de erkenning van jouw verworven competenties formeel bevestigt. Dit certificaat wordt ondertekend door de beoordelaar en de verantwoordelijke instantie.

We zijn er om jou te ondersteunen tijdens dit traject en kijken uit naar jouw deelname aan dit waardevolle proces van professionele erkenning.

Kosten en subsidie

Voor meer informatie over de kosten of eventuele subsidies ga naar:

 

Maximale ontzorging

Als ervaringsdeskundige snappen wij heel goed dat het aangaan van een studie, training of EVC-procedure tijd gaat kosten. Wij zullen dit zoveel mogelijk bij jullie wegnemen waardoor je kunt focussen of de processen waar het uiteindelijk omdraait. Hierdoor zal de doorlooptijd verkort worden en wordt je minimaal belast met de druk die dit met zich mee kan brengen. De begeleiding tijdens de EVC-procedure zal hiervoor zorgen.

Meld je direct aan de deze procedure

Wacht niet langer en meld je direct aan voor de ze procedure. Als je toch eerst wilt weten of je in aanmerking komt, doe dan de quickscan.

 

Ben jij klaar voor de volgende stap?

Weet je het al, jij wilt verder en komt in aanmerking?

De voordelen van EVC Professionals

Wij gaan uit van maximale ontzorging en halen het maximale uit jouw ervaringen en competenties.

Bij EVC Professionals staan we voor een persoonlijke benadering, maximale ontzorging en professionele ondersteuning bij het uitschrijven van je onderzoek en portfolio. Onze diensten zijn ontworpen om jouw unieke ervaringen en competenties te erkennen en te certificeren. Hieronder volgt een korte uitleg over wat deze drie kernprincipes in de praktijk betekenen voor jou.

Persoonlijke begeleiding

Bij EVC Professionals geloven we in de kracht van persoonlijke begeleiding.

Ieder individu heeft unieke ervaringen en competenties, en daarom verdien jij een persoonlijke aanpak. Onze ervaren assesoren staan klaar om je bij elke stap van het EVC-traject te ondersteunen. We luisteren naar je, leren je kennen en stellen een traject op maat samen dat perfect aansluit bij jouw behoeften en ambities..

Onderzoek & portfolio

Een belangrijk onderdeel van het EVC-traject is het uitschrijven van je onderzoek en het samenstellen van je portfolio.

Dit kan een uitdagend proces zijn, maar bij EVC Professionals hoef je je geen zorgen te maken. Onze begeleiders helpen je bij het verzamelen en documenteren van bewijs van je vaardigheden en ervaringen, zodat jouw portfolio je competenties op de best mogelijke manier weerspiegelt.

Het totaalplaatje dat telt

Bij EVC Professionals kijken we niet alleen naar je werkervaring en competenties die specifiek zijn voor een bepaalde baan of functie. We kijken naar het totale plaatje.

Dat betekent dat we ook de waarde zien in jouw unieke talenten en vaardigheden die misschien niet direct gelinkt zijn aan een specifieke functie. Iedereen heeft iets bijzonders te bieden, en we vinden het belangrijk om dit te erkennen en te waarderen. Ons doel is om een volledig beeld te krijgen van wie jij bent en wat je kunt, zodat we je op de best mogelijke manier kunnen ondersteunen in jouw EVC-traject.

Wil je eerst meer informatie?

Je kan ons bellen via: +31 641467690 of je vult het contact formulier in en dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met je op.