EVC Procedure HBO Jeugd en Gezinsprofessionals (skj)

Jouw ervaring is goud waard

Je hebt ervaring in het werken als Jeugd- en Gezinsprofessional binnen de zorg- en welzijnssector. Dit omvat vaak het begeleiden van jeugdigen en gezinnen in hun dagelijkse leven, het bevorderen van hun welzijn, en het ondersteunen van hun persoonlijke en sociale ontwikkeling. Je bent bedreven in het communiceren met zowel kinderen als volwassenen, het managen van complexe situaties en het bieden van op maat gemaakte ondersteuning, rekening houdend met de individuele behoeften en omstandigheden van elk gezin. Ben je niet in het bezit van een diploma HBO Jeugd- en Gezinsprofessional (SKJ-erkend), maar wil je jouw ervaring laten vastleggen voor een vervolgopleiding of andere doeleinden? Behaal dan je Ervaringscertificaat bij EVC Professionals.

Wil je weten of je in aanmerking komt voor dit traject?

Voor wie?

Bij EVC Professionals waarderen we de uitgebreide kennis en vaardigheden die nodig zijn om te werken als Jeugd- en Gezinsprofessional. Dit vakgebied vereist een diep begrip van ontwikkelingspsychologie, sterke communicatieve vaardigheden en de capaciteit om te werken met gezinnen in complexe en vaak stressvolle situaties.

Als Jeugd- en Gezinsprofessional in het SKJ-register, heb je bewezen vaardigheden en competenties op diverse gebieden, zoals:

Verantwoordelijkheid en zelfstandigheid: Je hebt laten zien dat je in staat bent om zelfstandig te werken en belangrijke beslissingen te nemen die de levens van jongeren en gezinnen die je ondersteunt, beïnvloeden. Je draagt verantwoordelijkheid voor het leveren van hoogwaardige zorg en diensten.

Technische vaardigheden en vakkennis: Je beschikt over gedegen kennis van ontwikkelingspsychologie, opvoedingsondersteuning, kinderbescherming en het jeugdzorgstelsel. Je bent bedreven in het voeren van beoordelings- en interventiegesprekken, en in het werken met andere professionals om de best mogelijke ondersteuning voor je cliënten te garanderen.

Als deze competenties en ervaringen je werk als Jeugd- en Gezinsprofessional beschrijven, is het nu het perfecte moment om je expertise officieel te laten erkennen. Bij EVC Professionals bieden we een uitgebreid EVC-traject dat aansluit bij jouw ervaring en vaardigheden. Laat je ervaring valideren en stimuleer je carrière met het EVC-traject van EVC Professionals.

Procedure

Aanmelding en intake

Voordat het EVC-traject begint, vindt er een intakegesprek plaats. Tijdens dit gesprek leggen we het traject uit en bespreken we aan de hand van jouw werkervaring en loopbaandoelen of het traject zinvol en haalbaar is voor jou. We bepalen ook voor welke kwalificatie het traject zal gelden. Alle gemaakte afspraken worden schriftelijk vastgelegd en ondertekend. Aan het einde van de intake ontvang je de ondertekende EVC-overeenkomst.

Fase 1: Opbouw portfolio onder begeleiding

In deze fase ga je, onder begeleiding, jouw kennis en vaardigheden in kaart brengen. Dit doe je door bewijsstukken te verzamelen die jouw competenties aantonen. Denk hierbij aan diploma’s, certificaten, beroepsproducten, verslagen van werkzaamheden, foto’s, video’s en verslagen van beoordelingsgesprekken. Al deze bewijsstukken worden verzameld in een digitaal portfolio.

Fase 2: Beoordeling van het portfolio

Een beoordelaar zal jouw verzamelde bewijsstukken beoordelen en jouw kennis en vaardigheden vergelijken met de eisen die gelden voor de betreffende kwalificatie. Er wordt ook een tweede beoordelingsinstrument toegepast, zoals een werkplekbezoek, een praktijkbeoordeling of een gesprek over het portfolio. Op deze manier krijgt de beoordelaar een grondig beeld van jouw competenties.

Fase 3: Eindgesprek en ondertekening Ervaringscertificaat

In deze laatste fase volgt een eindgesprek waarin de resultaten van de beoordeling worden besproken. Als de uitkomst positief is, ontvang je jouw Ervaringscertificaat, dat de erkenning van jouw verworven competenties formeel bevestigt. Dit certificaat wordt ondertekend door de beoordelaar en de verantwoordelijke instantie.

We zijn er om jou te ondersteunen tijdens dit traject en kijken uit naar jouw deelname aan dit waardevolle proces van professionele erkenning.

Kosten en subsidie

Voor meer informatie over de kosten of eventuele subsidies ga naar:

 

Maximale ontzorging

Als ervaringsdeskundige snappen wij heel goed dat het aangaan van een studie, training of EVC-procedure tijd gaat kosten. Wij zullen dit zoveel mogelijk bij jullie wegnemen waardoor je kunt focussen of de processen waar het uiteindelijk omdraait. Hierdoor zal de doorlooptijd verkort worden en wordt je minimaal belast met de druk die dit met zich mee kan brengen. De begeleiding tijdens de EVC-procedure zal hiervoor zorgen.

Meld je direct aan de deze procedure

Wacht niet langer en meld je direct aan voor de ze procedure. Als je toch eerst wilt weten of je in aanmerking komt, doe dan de quickscan.

 

Ben jij klaar voor de volgende stap?

Weet je het al, jij wilt verder en komt in aanmerking?

De voordelen van EVC Professionals

Wij gaan uit van maximale ontzorging en halen het maximale uit jouw ervaringen en competenties.

Bij EVC Professionals staan we voor een persoonlijke benadering, maximale ontzorging en professionele ondersteuning bij het uitschrijven van je onderzoek en portfolio. Onze diensten zijn ontworpen om jouw unieke ervaringen en competenties te erkennen en te certificeren. Hieronder volgt een korte uitleg over wat deze drie kernprincipes in de praktijk betekenen voor jou.

Persoonlijke begeleiding

Bij EVC Professionals geloven we in de kracht van persoonlijke begeleiding.

Ieder individu heeft unieke ervaringen en competenties, en daarom verdien jij een persoonlijke aanpak. Onze ervaren assesoren staan klaar om je bij elke stap van het EVC-traject te ondersteunen. We luisteren naar je, leren je kennen en stellen een traject op maat samen dat perfect aansluit bij jouw behoeften en ambities..

Onderzoek & portfolio

Een belangrijk onderdeel van het EVC-traject is het uitschrijven van je onderzoek en het samenstellen van je portfolio.

Dit kan een uitdagend proces zijn, maar bij EVC Professionals hoef je je geen zorgen te maken. Onze begeleiders helpen je bij het verzamelen en documenteren van bewijs van je vaardigheden en ervaringen, zodat jouw portfolio je competenties op de best mogelijke manier weerspiegelt.

Het totaalplaatje dat telt

Bij EVC Professionals kijken we niet alleen naar je werkervaring en competenties die specifiek zijn voor een bepaalde baan of functie. We kijken naar het totale plaatje.

Dat betekent dat we ook de waarde zien in jouw unieke talenten en vaardigheden die misschien niet direct gelinkt zijn aan een specifieke functie. Iedereen heeft iets bijzonders te bieden, en we vinden het belangrijk om dit te erkennen en te waarderen. Ons doel is om een volledig beeld te krijgen van wie jij bent en wat je kunt, zodat we je op de best mogelijke manier kunnen ondersteunen in jouw EVC-traject.

Wil je eerst meer informatie?

Je kan ons bellen via: +31 641467690 of je vult het contact formulier in en dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met je op.